Dijital baskı'da doğru Folyo seçimi ...?


Folyo Seçimi


Geniş Formatlı Dijital baskı dediğimi sektörümüzde ,başlıklarla üç ana baskı teknolojisi mevcut olmaktadır.

1.Su bazlı Latex Boya kullanan Dijital baskı makineleri : Daha çok HP'nin önderliğinde, ve Mimaki'nin takipçi olduğu baskı makineleri , UV baskı teknolojisine benzer bir teknoloji kullansa'da yüzeyi düz ve Yumuşak PVC ve Sert Alt kağıt kullanan Folyolarda en iyi sonucu vermektedir.
Bunlarda :

  1. Oracal 3641 Serisi
  2. Unifol 
  3. Neschen
  4. 3M
markalarında başarılıdır.

2.Solvent bazlı Boya kullanan Dijital baskı makineleri: En yaygın olan bu baskı makineleri  ,Yumuşak PVC sahip olan Folyo ve kalın alt kağıt olan Folyo kullanmak kalite ve boyanın akmaması için zaruri olmaktadır.
Çünkü Makine'deki ısıtıcılar,PVC'yi yumaşatıp , gözenekleri açmakta , solvent boya yumuşak gözeneklere daha kolay tutunup ,kuramakta ve kaliteli baskı oluşmaktadır.
Burada'da Oracal 3641 ve Unifol markaları tavsiye olunmaktadır.

3.UV bazlı Boya kullanan Dijital baskı makineleri: Yeni yeni yayılan bu baskı teknolojisinde ,Solventten farklı olarak Sert PVC sahip ,kalın alt kağıt kullanan Folyo'da başarılıdır. Serigrafi'de kullanılan bir çok Folyo markası burada başarılı olur.Örneğin,Oracal 3640 serisi bu tip makinelerde daha başarılıdır.


Sektörümüzde Birçok Folyo markası ve Yurt dıışndan özellikle uzakdoğudan gelen Folyolar'da mevcuttur.

Benim burada belirttiklerim Sektörümüzde herkesin en çok kullandığı ve en kolay tedarik edilebilen Folyolar olmaktadır.

Bu folyolarda kullanılabilecek Solvent boyaları merak ediyorsanız bu linkten ulaşabilirsiniz.
Dijital baskı'da doğru Folyo seçimi ...? Dijital baskı'da doğru Folyo seçimi ...? Reviewed by Safak Aydogan on Mart 29, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.