Neden Dijital baskı Solvent boyasını Değiştirmeliyim ?

Bilindiği gibi dünyada değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.  Her şey değişir ve gelişir ama bu değişim ve gelişimi bizlerin takip etmesi gerekir.

Firmaların hem yeni yatırımları takibinde hemde eski yatırımlarındaki malzemelerin tedarikinde bu değişimi 3 ayda bir takip etmesi gereklidir.

Örneğin:

Reklam firması olarak X marka Folyo kullanıyorsunuz yıllardır, ve Y-Z firmasından tedariklerinizi P fiyattan yapıyorsunuz yıllardır.Memnun olabilirsiniz, ancak piyasa'daki değişimleri ,yeni oyuncuları takip etmesseniz, Y-Z firmaları fiyattınızı P fiyattında aşağı hiçbir zaman düşürmez, sizde maliyetlerinizi düşüremezsiniz.

Bu konu özellikle Branda,Folyo ve Foreks tipi ürünlerde çok kolay , dijital baskı Solvent boya'da ise fikren daha zordur.

Solvent Boya Önemli Bir Maliyet Kapısı'dır .
Fikren zordur diyorum,çünkü bu konu'da sizi ilk önce makine tedarikçisi, var ise, sonra dışardan hizmet aldığınız Teknik servis ve son olarak boyayı Reklam malzemecisinden alıyorsanız Y-Z firmaları üstü kapalı tehdit ederler.


  1. Boyalar baskı
    kafalarını tıkar, Kafalar pahalıdır ( Doğrudur ama kimden alırsanız alın Baskı kafasını kimse size   bedava vermez, risk hep sizindir !)
  2. Servis gelmez , Eğer Garanti kapsamında iseniz Teknik Servisin size gelişi ücretsiz olması zaten hukuken hakkınızdır, ancak Garantiniz bitti ise Tedarikçiniz ya servisi ücretle verir,yada Boya alma garantisi ile servise para yazmaz ancak boya fiyatına 5-10 usd koyar. (Burada da Risk sizde, her türlü siz ödüyorsunuz!)
  3. Ürünler tamamen ithal olduğundan ,kimin doğru söylediğini bilemezsiniz, bu riski hep makine tedarikçisine yıkmak işinize gelecektir ,ancak Risklerin %99 sizdedir. ( Burada yanlış bilinen Son 10 yıldır çok kaliteli Solvent Boya Türkiye'de 2  hatta şimdi 3 firmaca üretilmiş ve halen üretilmekte ve başka isimlerle sizlere ulaşmasıdır.)
Bu firmalar EZO Boya, Stetjet Boya(artık devam etmiyor) ve Pikolitre Kimya firmalarıdır.

Dijital baskı solvent boyasını değiştirmelisiniz ,eğer:

Risk Herzaman sizin !
  • Eğer Lt başına ödediğiniz para Türk üreticilerden ortalama 5USD/10 USD fazla ise. Çünkü Yılda 1000lt tüketiyorsanız, Karşı tarafa 5000USD ile 10.000 USD fazla veriyorsunuz demektir.Bu'da bazı firmalar için Yıllık Kira gideri demektir.
  • Eğer Boyanızın kokusundan memnun değilseniz,
  • Eğer Boyanızın Baskı performansından memnun değilseniz,
  • Eğer Boyanızın Renklerinden memnun değilseniz,
  • Eğer Rakiplerinizden daha iyi maliyetlere ulaşmak istiyorsanız,
Unutmayın Firma Sahibi olarak Risk her zaman sizin üzerindedir. Hiç bir reklam malzeme tedarikçisi, hiç bir makine tedarikçisi veya boya tedarikçisi sizinle Riski üstlenmeyecektir.
Doğru olan , İyi ürünü ,devamlı ve ucuza tedarik etmektir.

Neden Dijital baskı Solvent boyasını Değiştirmeliyim ? Neden Dijital baskı Solvent boyasını Değiştirmeliyim ? Reviewed by Safak Aydogan on Aralık 24, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.