Dijital baskı'da Türk Son Kullanıcısından bazı hikayeler....

Teknik Servis bizde HIZIR ACİL Servis'tir
Biz Türkler hatta dünyanın doğusunda olan milletlerin çoğu , Dünyanın batısından farklı özellikler ve hareketler göstermekteyiz.


Örneğin ; Almanya'da bir aile Yeni Bir TV aldığında, onu eve getirip, kutuyu açıp ,önce Kurulum kitapçığını okuyor, sonra gerekli olanları yerine getiriyor, sonra kurulumu teker teker yapıyor. Belki kurulum için 1 saat harcıyor ama böyle oluyor. Ülkemizde ise yeni TV alındığında, yapılanlar şöyledir, Kutu açılır, hemen TV yerine konur, Elektriğe takılır, Anten girişi takılır ve TV hemen açılır. 5 dakika, ancak TV çalışmaz ise, Kutunun içinde bir kitapçık olduğu aklına gelir, kitaba biraz üstün körü bakılır, denemeler yapılır hemen ardından TV alınan yer alınıp, Fırça atılır , iade edileceği ile tehtid edilir, Sinirler gerilir, Teknik servis Telefonda hizmet vermezse, ve TV çalışmamışsa tekrar geri götürülür. Sonunda anlaşılırki ,yeni TVler Topraklamalı soket istiyormuş buda kitapta yazıyormuş ama bunu okuyan yok, Olan alttarafı bir TV, sinir ,stress ,ve harcanan saatler.
Herşeyi En iyi biz biliriz..

Bu hikaye , Dijital baskı sektöründe de bire bir aynıdır.

Bir firma Dijital baskı  makinesi almışsa, gelen makine hemen alınır yerine takılır, Eğer ilk dijital baskı makinesi  ise Teknik Servis kuruluma kadar beklenir, hazırlık yapılmaz, eğer ilk makineleri değilse, makine bazı firmalarca bağlanır açılır. Makine açılır açılmaz ,daha testler beklenmeden,hemen işler makineye 1-2 saatte verilir , çıkacak problemler Teknik Servis önceden bildirsede, yapılacakları anlatsada kimse dinlemez, nasılsa Teknik Servis var,  gece 12'de sabah 04'de olsa o firma arancak, hizmet istenecek ,ters bişi olursa hemen üstü kapalı tehdit edilecek... Buda bizim ülkemizin değişmeyene ve değişmeyecek gerçeği.

Bunun sebepler, Düşük Eğitimin hepimizde yayılması, Huylarımız, ve Düşük kazanç yüksek üretim

mantığı ile sadece üretime odaklanmaktır.

Bu yukarıdaki Türkiyedei son kullanıcı hareketlerine uymayan bazı nadir firmalarla da karşılaştım 20 yıllık tecrübemde ama gördüm kü Firma sahibi ya yüksek eğitim almış ya Aileden gelen yada Yurtdışında yaşamış bir süre ...

Hepimiz bir Toplumun aynasıyız.


Dijital baskı'da Türk Son Kullanıcısından bazı hikayeler.... Dijital baskı'da Türk Son Kullanıcısından bazı hikayeler.... Reviewed by Safak Aydogan on Aralık 23, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.