Roland Makinelere Satılan Türkiye'deki Roland Mürekkepler..







Türkiye'de Roland mürekkepleri başta Roland Distribütörü Alfanorm ki hem parça hemde servis olarak yıllara varan tecrübe ve bayii ağı mevcut  3 Adet farklı mürekkep satılmakta,daha sonra Triangle MLD, Stetjet MLD,Eco veya NEW Eco, ve Kore,Taiwan ve Uzakdoğu ürünleri olarak  söyleyebiliriz..

A.Alfanorm firmasının müşterilerine sunduğu mürekkepler:

1.Bordeaux Mürekkepleri- Israil : Prime Eco ürün grubu özellikle Roland Orjinal Eco -Solmax mürekkeplerine yakın ve çok kaliteli ürünlerdir. Eco solvent ve kokusuz olan ürünün fiyatlaması ise  çok yüksek seviyelerdedir.Ürün başarılı bir üründür.






2-Roland Eco-Sol Max : Roland baskı makinelerinin Orjinal 440cc ve 1lt Eco mürekkepleridir. Ürün renk şiddeti ve kuruma bakımından rakipsiz ,ancak çizilme olması ve fiyat olarak çok yüksek olması en önemli kusurları. Özellikle çok baskı yapmayan ,etiket baskısı yapanlar için yani fiyat baskısından uzak firmaların tercihi.




3-New West boya: Bu boyada Alfanorm tarafından uygun fiyatlı olarak lanse edilen bir boya diğer iki boyaya göre daha kokulu ve problemi olabilen bir mürekkep, Mürekkebin Uzakdoğu kesin ancak üreticisi hakkında sadece dedikodular mevcut ,kesin bir şey söylemek yanlış olur.



B.Triangle MLD boyalar ise: ,Türkiyede distribütörü olan Mat Kağıt ve Metrik Mümessillik tarafından satılmakta,tam eco solvent olmayan mürekkep fiyatlaması iyi ,çizilmesi yok denecek kadar az ve kokusu az da olsa mevcut. Bu mürekkep tek problemi az kullanılan makinelerde kafa tıkanması, ve hızlı makinelerde az da olsa tozutmasıdır.








C.STETJET EPSON MLD,EPSON ECO VE NEW ECO MÜREKKEPLER:


Stetjet ,yerli üretici olarak 3 adet mürekkep geliştirmiş durumdadır:

1.Stetjet Epson MLD  yani Triangle MLD mürekkep aynı özellikte ancak %30 daha ucuz olan Mild solvent mürekkep,

2.Stetjet Epson Eco, Roland Eco Solmax ve Bordeoux Prime Eco grubu ile parallel Ecosolvent ve kokusuz mürekkep ve fiyatı onlara göre %40 daha ucuz,

3.Stetjet New Eco: Roland bayiisi Alfanorm sattığı New West mürekkep benzer ancak ondan çok daha canlı Kırmızı mevcut olan mürekkeptir ve fiyalama rekabetinde %15 avantajlıdır.














Roland Makinelere Satılan Türkiye'deki Roland Mürekkepler.. Roland Makinelere Satılan Türkiye'deki Roland Mürekkepler.. Reviewed by Safak Aydogan on Ekim 02, 2011 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.