İkinci el dijital baskı makinenizi satarken fiyatlama nasıl hesaplanmalı ?

2.El Baskı makinelerinde fiyatlama




Dijital baskı sektöründe mevcut bir çok ikinci el dijital baskı makinelerinin el değiştirememesi, ve

sahiplerinde atıl şekilde kalması Genel Ekonomiye ve sizin ekonominize ciddi zararları vardır.

Çünkü ikinci el dijital baskı fiyatlarını uygun bulmayan alıcılar , ya alımdan vaz geçiyorlar yada çoğu

zaman vadeli de olsa Yeni dijital baskı makinesi almayı tercih ediyorlar. Buda İthal malların talebinde

devamlılık sağlıyor ayrıca Atıl ikinci el baskı makinesinin elinizde kalması ve Nakide dönüşmemesi

oluyor.

Peki İkinci el dijital baskı makinenizi satarken fiyatlama nasıl yapılmalı ?


  • Dijital baskı makinenizin Marka ve modeline göre önce Sıfır fiyatını piyasadan öğrenin. Bunun yanında bu yeni baskı makinesini satın alma koşullarında ne kadar Nakit ne kadar vadeli satılıyor onuda cebinize koyun,
  • Dijital baskı makinenizde , Baskı kafalarınızın durumu makine fiyatınızı direkt etkileyecektir. Kötü durumda ise , makinenizin kasa fiyatından ileri bir fiyat alıcılar vermek istemez.
  • Dijital baskı makinenizi ne zaman aldığınız , kaç m2 veya metretül baskı yaptığınızı , buna göre amortismanı bu makinenin çıkıp çıkmadığını bakınız. Yani eğer 20.000 USD aldığınız bir makinede 3 senede 60.000 metretül baskı yapmışsanız , baskınızdan brüt kar olarak metretül'de 0,70 Usd kazanç sağlamışsanız, Dijital baskı makinenizden toplamda  42.000 USD  brüt kar elde etmişsinizdir ve bunun 20.000 USD dijital baskı makinesi maliyeti artı kafa gideri ve diğer giderlerdir. Bu durumda Dijital baskı makinesinin ikinci el olarak satışında isteyeceğiniz her fiyat sizin için kazançtır. Aksi durumlarda ise bu sayıyı zarar etmeyeceğiniz bir sayı belirlemelisiniz.
  • Dijital baskı makinesini bir başkasının Aynı model ve marka makineyi sattığı ikinci el dijital baskı makinesi üzerinde fiyat belirlemeniz yanlıştır, belirlenen o fiyat o firmanın gerçekleri ve dijital baskı makinesi üzerinden yapılır.
  • İkinci el dijital baskı makinesi fiyatlamasında Nakit ve vadeli olarak iki fiyat belirleyin, Nakit fiyatı amortisman ve kazanç üzerinden cazip yapın ve bu fiyat bu makinenin yenisinin vadeli satışta ödenecek Nakit kısmından her zaman daha düşük olması Satışınızı sonlandırır.
  • Yüksek kar elde etmek istiyorsanız Vadeli fiyatınızı  cazip belirleyiniz, ancak Vade tahsilat risk maliyetini bu fiyata kesinlikle koyunuz.
Yapılan en büyük hatalardan biri ise, bu makinenin sıfırı 150.000TL , benimkisi 75.000 TL yani yarı 

fiyat neden almasın ki ? , anlayışıdır.

Bu anlayışta insanlar alıcıların Rasyonel düşündükleri kadar , Duygusal ve kazanç ve nakit odaklı 

düşündüklerini göz ardı ederler.

İkinci el dijital baskı makinelerinizi Ekonomiye kazandırın , böylece hem siz hem ekonomimiz 

kazanır.

Atıl Dijital baskı makinesi varlığı ,ülkemizi eski makine çöplüğüne çevirmektedir.

İkinci el dijital baskı makinenizi satarken fiyatlama nasıl hesaplanmalı ? İkinci el dijital baskı makinenizi satarken fiyatlama nasıl hesaplanmalı ? Reviewed by Safak Aydogan on Mayıs 20, 2019 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.