Dijital Bayrak baskısı için hangi Baskı kafaları daha uygun ?.

Dijital baskı sektöründe, Polyester bazlı tekstillere direkt baskı yapan iki sektör vardır, bunlardan

biri EV TEKSTİLİ , diğeri ise Bayrak baskısı yapan daha çok Açıkhava reklam sektörüne dayalı

olan sektördür.

Dijital Bayrak baskısı kendi içinde birçok özellik , ve incellikler içermektedir.

Bu sebeple , Başta baskı kafası , dispers boyası ve uygulaması çok doğru seçilmelidir.

Bugün size Hangi Dijital baskı kafalarının bu sektöre ve ne şekilde uygun olduğunu 

paylaşacağım ;






Epson DX4 baskı kafaları

1 - Epson DX4 ve Epson DX5 baskı kafaları : Özellikle kalın Dispers boyaları başarı ile kullanmaları ve ince nokta yapısı ile bayrak baskısına uygun olan kafalar, düşük hızları sebebi ile yüksek hızda endüstriyel baskı yapımı için uygun değildir. Küçük bazlı üretimler içinse çok uygun'dur. Birçok bayrak baskısı  yapan firma'da bu kafalarda dijital baskı makineleri bulunmaktadır. Eski Roland , DGEN baskı makineleri Epson DX4 kafa kullanırken, Dgen ve Çin makineleri ağırlıkta Epson DX5 bayrak baskı makineleri piyasada yer almaktadır.

Epson 5113 baskı kafaları

2 - Epson 5113 baskı kafaları : Yüksek frekansı ve 2.5pl gibi ince damla büyüklüğü ile bayrak baskısı yapan firmaların üretim hızını 2 kat arttıran 5113 baskı kafaları, fiyatlarının ucuzluğu sebebi ile de tercih sebebi ancak üretim amacı sadece su bazlı kafalar olan 5113 baskı kafalarının ömürleri 6-12 ay arası değişmektedir. Sadece Çin'li dijital baskı makinelerinde olan 5113 baskı kafası , Türkiye'de yüksek bir talep görmektedir.



Ricoh GENE5 baskı kafaları
3-Ricoh GENE4- GENE5  baskı kafaları : Yüksek frekans ve 7pl damla büyüklüğü ile endüstriyel baskı kafaları arasında yer alan GEN E5 baskı kafaları daha çok büyük markalarca piyasaya sürülmüştür. DGEN ,Mimaki gibi markaların yanında Çin firmaları'da Ricoh GEN E5 baskı kafaları ile bayrak baskı makineleri yapmıştır. Türkiye talebi sınırlıdır.


Kyocera baskı kafaları

4- Kyocera Kj4B baskı kafaları : Yüksek frekans, geniş yapısı ve 5pl damla büyüklüğü ile gerçek bir endüstriyel kafa olan Kyocera , çok pahalı kafalar sahip olması sebebi ile bayrak sektöründe az tercih edilir.




Türkiye'de kullanılmakta ve tercih edilen Dijital Bayrak boyaları ise:

1- ISONIK (İtalya)
2- Kiaan (İtalya)
3- Texjet (Türkiye) 
4-  Çin Boyaları (Birçok farklı isimle piyasada yer almaktadır.)



Dijital Bayrak baskısı için hangi Baskı kafaları daha uygun ?. Dijital Bayrak baskısı için hangi Baskı kafaları daha uygun ?. Reviewed by Safak Aydogan on Şubat 14, 2018 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.