Dijital baskı'da Araç kaplamanın incelikleri nelerdir ?

UNIFOL ile Zabıta araçları dijital baskı kaplama uygulaması
Dijtal baskı'da Araç kaplama aplikasyonları çok özellikli işlerdir.

Çünkü iş sadece dijital baskı yapmakla kalmaz, 4 basamaklı bir işleme dönüşür.

Araç kaplama dijital baskılarında  için önemli 4 Basamak şunlardır :


1- Doğru Malzemenin Seçimi : Burada Araç kaplama dijital baskı folyoları , daha çok dökme folyo diyeceğimiz CAST Folyo tercih edilmelidir, Bu folyolar Türkiye'de UNIFOL tarafından Unicast adıyla üretilmekte ve pazara sunulmaktadır, bunun yanında Pazar Lideri , Almanya merkezli ORAFOL markasının da  CAST Folyo serisinde seçebilirsiniz.  Bu iki marka Türkiye'de en yaygın ve kolay bulunabilen markalardır.Bunlar yanında 3M ve Arlon markalarıda bilinen markalardır. Normal Folyo ile dijital baskı yapıp sakın araba kaplamayın, çok kısa sürede yerinden kalkar.


2- Doğru Boya seçimi:  Dijital baskı boyası'da Araç kaplama için çok önemlidir. Solvent boya'da kalıcı ve tutunması çok yüksek boya seçmeniz boyanın hem dışarda çok geç solmasını hemde folyo tutunması ve mukavemeti yüksek olmasını sağlar. UV Boyalarda ise, UV boyanın Flexible olması çok önemli arz eder. Burada önerebileceğim markalar  Türk üretici Pikolitre Kimya A.Ş 'de UNI-EXTREME serisi, Tayvan'dan JETBEST Odorless serisi, G.Afrika'lı NUTEC'de T51 serisi olabilir.

3-Laminasyon:  Araç kaplama uygulamalarında en önemli 3. basamak kaplama yani Laminasyon kısmıdır.Çünkü Araç kaplamaları özel uygulamalardır. Araçlar fırçalar ve kimyasallar ile yıkanırken, boyanın her ikisine mukavemeti çok azdır. Ne boya kullanırsanız kullanın , Laminasyonsuz yaparsanız Boya çok kısa sürede solar ve yerinden çıkar. Burada 'da UNIFOL ve ORAFOL'dan cast  laminasyon filmler veya Sıvı Laminasyon makineniz varsa kesinlikle Sıvı Laminasyon yapınız.

4-Aplikasyon :  Dijital baskı yapılmış, Lamine edilmiş baskıyı Araç üzerine uygulayacak Aplikasyon ustasının deneyimli ve ekipmanlı olması hem uygulama süresini azaltacak hemde kaliteyi arttıracaktır.Yanlış uygulanan dijital baskı araç kaplamaları çok kısa sürede geri atabilir.


Bu 4 adımı , maliyet düşürmek adına birçok firma hep ya düşük kalite veya yanlış ürün seçerek uygulamaktadır. Doğru uygulama yapan firmaların başları ağırmamaktadır.
Dijital baskı'da Araç kaplamanın incelikleri nelerdir ? Dijital baskı'da Araç kaplamanın incelikleri nelerdir ? Reviewed by Safak Aydogan on Şubat 17, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.