Dijital Baskı Solvent ve UV Boya Kimden Alınır ?

Boyayı kimden almalı?

Inkjet Boya önemlidir..

Ekmek olsa Fırından, Buzdolabı olsa Beyaz Eşyacı'dan, Reklam Malzemesi olsa Reklam Malzeme

tedarikçilerinden alırsınız.




Dijital baskı makineniz için boyaları kim'den alacaksınız? 

Kimden alsanız faydanız daha fazla olacak?

Bunları şöyle özetleyelim:

Solvent Boya üreticiden alınız.

  1. Makineyi aldığınız Firmadan Boya almak:   Bu firmadan boya alarak hem teknik servisi hem makinenin bakımını ayakta tutmak çok akıllıca bir iştir, ancak unutmayın ki Boyayı verdiği hizmetlerden dolayı size en pahalı satmak durumunda olacak firmadan burasıdır. Piyasada 18 USD olan bir boya bu firmalarda 25 USD ve üstü olacaktır, bu arada size vade tanıyıp ,Kredi limiti açık hesaptan mal almanızı sağlayacak firmalardır.  Fayda olarak Teknik servis ve parça , açık hesap faydası yüksek , Fiyat faydası düşüktür.
  2. Malzeme Tedariki yaptığınız Firmadan Boya almak:  Daha çok Foreks, Folyo, Branda v.s gibi malzemeleri yıllardır aldığınız firmalardan da Dijital baskı boyası alabilirsiniz hem daha iyi fiyat hem de vade avantajınız olur ,ancak makinenize servis ve yedek parça konusunda bağımsız olacak ve hizmet bu firmalarda alamayacaksınız.
  3. Dışardan Teknik Servislerden Boya almak:  Bir çok firmada yıllara çalışıp ,tecrübe kazandıktan sonra dışardan makinelere servis verip ,boya satan firmaların'da sayısı artmıştır, bu firmalar Makine satıcılarının birebir rakibi durumundadır.Makine'ye servis verebilirler, bazı parçaları sağlayabilirler, Makine satıcısından daha iyi boya fiyatı verebilirler... Yeni Trendlerden olan dışardan teknik servis sağlayıcı firmalarda devamlılık şüphesi tek olumsuz nokta olarak dikkati çekiyor.
  4. Dijital Baskı Boyası Üreticisinden Direkt Almak:   Son olarak'da Dijital baskı boyasını , Üreticiden direkt alabilirsiniz. Bunlar ya Çin veya Tayvan'daki boya üreticileri'dir yada Türkiye'de yıllardır bu işi yapan Ezo Boya veya Eski Stetjet yeni Pikolitre Kimya  firmalarıdır. Direkt Boya üreticisinden almanın faydaları , En düşük boya fiyatına boyayı alabilirsiniz, boyada isteklerinizi yaptırabilirsiniz, boya ile ilgili gerçekleri bilirsiniz, boya maliyeti düşünce karınız artacaktır, bunun yanında yerli boya üreticilerinde boya bozulursa iade edebilirsiniz, yurt dışına yapmanız çok zor.  Olumsuz tarafı , bu üreticiler belli miktarda sipariş ister ve genellikle Nakit çalışırlar. 
Yukarıdaki 4 Grup Boya tedarik edilecek firmadan , hangisi size uygunsa onunla çalışmanızı tavsiye ederim.


Dijital Baskı Solvent ve UV Boya Kimden Alınır ? Dijital Baskı Solvent ve UV Boya Kimden Alınır ? Reviewed by Safak Aydogan on Ocak 19, 2016 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.