Neden Solvent baskı boyası kokusuz seçmelisiniz?

Oksijenli Solvent Boyalar tercih edilmelidir !
Geçenlerde elime İstanbul'un 1960lardaki fotoğrafı geçti, her yer yeşil ve ağaçlık, siyah beyaz resim de olsa görüntü süperdi. İnsanlar doğal ortamın kokusu ile nede sağlıklı hava soluyor ve mutlu oluyorlarmış dedim.

Sonra Dönüp Bugün ki İstanbul'a bakınca, Rant için kesilen ormanlar, Eski Askeri alanlardaki bile kesilen ağaçlar ve her yer'de İnşaatlar... Milyonlarca araç dumanı, halen kömür yakanların pisliği ve havayı temiz tutacak nefes verecek Ormanları katleden bizler.

Hele bir de Açık hava reklamcı , Dijital baskı'cı olarak Firmaya bir giriyorsunuz, Burnunuza bir acı koku geliyor, solventin en keskininden , Biz buna X grubu diyoruz çünkü ODOR'u çok ağır. Acı olan vücut bu kokuyu devamlı duyunca artık hissetmiyor ama duman yolu aldığı çöken bu koku ciğerlere kadar işleyebiliyor.
Neden o zaman ağır kokusu olan bu Solvent Boyalar kullanılmaya devam ediyor ?
Sebebi açık, hep ucuz olacak hem rekabet olacak ...
Sağlık Oksijendir !
Solvent Boya Kullanmak için .
Solvent başlığı altında 2000'i aşan  Solvent Kimyasalı var, örneğin kadınların tırnaklarının ojelerini sildikleri ASETON'da bir X solventtir, kokusu ağır , hemen uçan temizleyici solventtir.  TİNER'de bir solventtir,(XYLENE solventi içerir), peki bizim sektörde olması gereken solventi nedir, Oksijenli Solvent yani Oksijen oranı yüksek geç kuruyan ve koku yaratmayan ve yaymayan sadece reaksiyon yapan ve malzeme tutunan solvent. Eco solvent grubu solventler  X grubuna değil E grubu Etherler içeren Oksijenli değil Ether(chlorinated hydrocarbon) yani kokusuz kimyasallardır, oksijen oranı düşük X grubu düşüktür.

Bu Oksijenli solvent ile boya üreten firmalar maalesef Çin'de yoktur. Çinliler Ucuz olduğundan X sınıfı seviyorlar yada Eco Solvent grubu kullanıyorlar.

Oksijenli Solvent Boya Üreten Dünyadaki Markalar:

1- Triangle INX 
2- Nazdar
3- Stetjet (artık bu marka yok)
4- Mega Ink(artık Triangle INX markasında)
5-Picco Ink

Bu markaların ürünlerinde Oksijenli ürün grupları bulabilirsiniz.

Hayat sizin, Solvent ile çalışıyorsanız, önlem alıp almamak size kalmış.

Neden Solvent baskı boyası kokusuz seçmelisiniz? Neden Solvent baskı boyası kokusuz seçmelisiniz? Reviewed by Safak Aydogan on Aralık 26, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.