Latex denen Pazarlama Mucizesi Dijital baskı makineleri...

Dünya'da herşeyi en iyi yapamazsınız ,ancak bazı şeyleri iyi organize ve güç ile belli bir noktaya getirebilirsiniz.

İşte bugünkü başlıkta yer alan yazım, Dünya Devi HP firmasının önderlik ettiği Latex adı ile adlandırılan dijital baskı makineleri. HP firması dünyanın en önde gelen Dijital baskı makineleri ve boya üreten firmasıdır.Özellikle belirtmeliyim, Aslında baskı makinelerini, printerları sadece Boya satabilmek adına üretirler. Bu sebeple'de eğer %100 HP tasarımı ise makineler çok ileri seviye ve çok kaliteli baskı makineleri yaparlar.
HP Dijital baskı sektöründeki liderliği ele geçirmek için 2000'lerin Başında önce ABD merkezli  Colorspan ,sonra Israil merkezli Scitex ve sonra da  UV makineleri ile meşhur Israil merkezli NUR firmasını satın aldı. Bu makineler tamamen HP tasarımı olmasada HP firmasına ivme kattı..

UV ve Solvent boya üreticilerinin Dünya'da çoğalması ve boya kazanç marjlarının azalması, HP firmasını çok daha özel bir yatırıma itti, 2000'lerin başında Batmadan önce Kodak tarafından sunulan ve her yüzeye basan Vinyljet makinesine benzer bir makine ve boya üretmek ve dünyada tek olmak. Kodak Vinyljet hem kötü üretilmiş makine idi, hem de özel resin boya'da DUPONT tarafından üretilmiş ancak başarılı değildi.
Ancak asıl ivme yakalamak için , HP hem tamamen kendi teknolojisi ile HP Designjet grubuna ,kendi geliştirdiği her türlü malzemeye tutunan , kullandığı Resin (bağlayıcı)  su bazlı  ile bunu başaran boya üretti. Pazara daha doğa ile barışık intibası vermek için'de Bir pazarlama mucizesinin başlangıcı olan Latex adını kullandı. 
Belirtmeliyim,Hp'nin Latex boyasında Latex adından herhangi bir kimyasal bulunmamaktadır. 
HP inanılmaz gücü ve makinenin basitliği sayesinde Dünya'da 6 senede HP Latex printer kullanımını inanılmaz arttırdı,bir sinerji yaratıp bu sinerji'de Dünya'da rakipsiz olmayı başararak Karlılığını arttırdı.
HP UV baskı makinelerini bile ,portföyünde olsa dahi ,rekabetçi bir ortamda olduğu için 2.plana atmış durumda'dır..
Bunu sadece Dünya devi bir firma yapabilirdi ...




Latex denen Pazarlama Mucizesi Dijital baskı makineleri... Latex denen Pazarlama Mucizesi Dijital baskı makineleri... Reviewed by Safak Aydogan on Ocak 12, 2014 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.