Dijital baski yapmak ne kadar cazip?

Facebook
Facebook ,sosyal ağlardaki en güzel birebir iletişim aracı, arkadaş aramak amacıyla yola çıkan Facebook eğer iş için kullanırsanız inanılmaz başarı sağlanır.

2 gün önce,Çok değerli bir dijital baski makinesi ithalatçı dostumuz Facebook hesabından tüm müşterilerine ve dijital baski sektörüne çağrıda bulunarak, Fiyat kırılmaların önüne geçmek için bir araya gelelim, yoksa gidişat çok kötü gibi çok doğru bir çağrı yaptı.

Çünkü insanlar o kadar min. karla ,fiyat veriyorlar ki , ne kendilerini gecindirebilecek ne de yeni makine ve ürün alacak paraları oluyor.Bir de rekabet işin içine girince ,dijital baski sektörü hızla cazibesini yitirmekte..


Rekabet
Bunu gören İthalatçıların bir çok dijital baski işinin hacmini,ithalatını kendi içlerinde azaltmaya başladılar bile.

Bu rekabetin sonunda,Kar cazibesi ile dijital baski merkezi kuran, yada dijital baski makinesi ithalatçılığına soyunan küçük firmalar için bir sorun teşkil etmeyecek.Çünkü az kazanç ,az gideri olan firmaları bozmayacaktır.

Ancak daha büyük olan firmalar ,dijital baski makine ve baski işlerinden uzaklaşacaklardır. Bunun sonunda ise, Dijital baski makine servisleri ve yedek parça konusunda sıkıntılar 1-2 sene içinde ciddi sorun yaratabilecek iken, bunun yanında küçük ölçekli firmaların karşılaşacağı finansman ve ödeme sıkıntıları ciddi problemler doğurabilecektir.

Sadece Dijital baski yapan küçük ölçekli dostlarıma, dijital baskinizin toplam işinizdeki oranı %50-60'lara çekmesini önermekteyim.


Boya ve Makine üreticisi için acı cümleler olsa da ;Pazarın geleceği için mecburuz..
Dijital baski yapmak ne kadar cazip? Dijital baski yapmak ne kadar cazip? Reviewed by Safak Aydogan on Mart 10, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.