Çin'den Makine İthal Etmek istiyorsunuz ?

Gerçekten Çinden Makine İthal etmek mi istiyorsunuz ?

Sektörümüzdeki bir çok makine Çin'den ithal edilmektedir,sizde bu makineleri fabrikasında görmek,fuarlarda ziyaret etmek ve satın alıp İthal etmek istiyorsanız ,bir takım sırayı izlemenizi öneririm. Tabi aslında bu makineleri Türkiye'ye ithal eden ve servisi iyi veren ,bir elin 5 parmağını geçmeyecek firmaları tavsiye ederim ancak bu kararı sizler vermelisiniz..

Çinden Makine İthal Etmek için Neler Yapmak gerekiyor ?


  1. Kosgeb destekli (İş ziyareti olarak) fuar gezisi düzenleyen Fuar Turizm Acentesini bulun,Çindeki istediğiniz Şangay veya Guangzhou fuarlarından birini tercih edin. Kosgeb desteği masraflarıızın %50sini geri alma şansınız var.
  2. Çin'e gidince Bir topluluk halinde hareket edin, Aynı makineden alacak başka bir firma varsa,pazarlık beraber yapın,Çin firmaları çok satmayı ve indirimi sever.
  3. Çin fabrikaları ile çok fazla fiyat pazarlıyı yerine ,kalite pazarlığı yapın,yoksa hem ucuz hem kötü kalite makine alırsınız.
  4. Makine'nin yedek parçalarını (en çok bozulabilen) kesin alın
  5. En az 3-4 adet Makine firmasını Fuarda ziyaret edin.
  6. Türkiye'de en çok satılmış olanı tercih etmenizi öneririm,riskiniz azalır.
Çin'de Makineye Karar Vermek için Ne Yapmak Gerekir?

  • Makine Fuar performansına aldanmayın hele ki marka Türkiye'ye  hiç satılmamışsa,
  • Türkiye satılmış ama siz tanımıyorsanız,Çinliye kimin sattığını sorunuz,
  • Çinli Firmaların Söz Verdiklerine güvenmeyin,Ne Söylüyorlarsa makine performansı ile ilgili %50sini düşünün.
  • Makine'nin içindeki parçaları mümkünse bilinen marka ile değişik almak istediğinizi belirtin bu makine kalitesini arttır.(Örneğin,Router CNC'de Colombo İtalya motoru istemik bir seçenektir,kopyasını tercih etmeyin)
Eğer daha fazla bilgi almak istiyorsanız,bu linkten bize ulaşabilirsiniz.
Çin'den Makine İthal Etmek istiyorsunuz ? Çin'den Makine İthal Etmek istiyorsunuz ? Reviewed by Safak Aydogan on Ocak 17, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.