Dijital baskı'da İthalatçının Kazancı Nedir ?

Dijital baskı makineleri, dijital baskı malzemelerini ithal eden firmalar kendi içlerinden birçok gruba ayrılmaktadırlar.

Bunların en başlıcaları , büyüklüklerine göre :

1.Büyük Reklam Makine ve Malzeme İthalatçıları: Çok fazla Distribütörlük ve çalışan eleman sayısı olan hem Avrupa,A.B.D hemde  Çinle çalışan firmalardır.

2.Reklam Makine ve Malzeme İthalatçıları : Ağırlıklı Çinden Malzeme ve Makine İthal eden firmalardır.

Özellikle Uzakdoğudan gelen Makineler(Her Türlü Makine) İthalatçılar Ne kadar kazandıklarını her zaman merak eder insanlar...Hatta kendileri kafadan hesaplarlar..

Açık hava reklam sektöründe makine ithalatçılarının kazançlarına örnek verirsek:

* Çinden Alınan 4 Kafalı Konica Kafalı Baskı Makinesinin Kafaları HAriç : min.5000-Maks.6500 USD geçmez.
*Konica Kafaların .Türkiye Maliyeti 4 adet(gümrükleme dahil): 5000 USD geçmez...

*Nakliye ve Gümrük Vergisi olarak: %20 2000 USD geçmez.(hatta düşük fatura kestirterek bu tutarı aşağıları çekerler)

Demekki bir makine Türkiye'ye:  12.000-13.000 USD aralığında Türkiye'ye iniyor..

Satış fiyatları ise : Servisi iyi olan firmalarda 22-24.000 USD , Servisi olmayan ,piyasa'da tanınmayan firmalarda ise 19-20.000 USD civarında satılmaktadır.

İthalatçılar yaklaşık min.%60-%100 Kar elde ederken,  Bu makineleri Finansman kuruluşu gibi 10-12.000 USD nakit geri kalanı 12-24 taksit gibi taksitlere bölerek Sektöre Hizmet etmektedirler.

Bu blog okuyunca İthalatçılar Çok para kazanıyor diye  düşünebilirsiniz , ancak inanın O kadar uzun vade finansman yapıyorlarki ,kazançları olacak parayı Vadelendirerek Piyasaya da hizmet ediyorlar.

Ancak Görünen bir şey varki Baskı Makinesinde Doyum noktaısna ulaşmaya başlayan ve sadece Epson kafalı makinelerle ayakta duran pazar, Router,CNC ve Lazer makine pazarının halen canlı olan pazar talebi ile ayakta kalmaktadır.


Çinden İthalat bu kadar kolay yapılabildikçe, Makine ithalatçılar ve Makine alacaklar yatırımlarına devam edeceklerdir.

Allah Herkesin işini rast  getirsin..


Dijital baskı'da İthalatçının Kazancı Nedir ? Dijital baskı'da İthalatçının Kazancı Nedir ? Reviewed by Safak Aydogan on Aralık 29, 2012 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.