Printer pazarı yok olma yolunda..

PRINTER TEKNOLOJİSİNİN SONU

Dijital baskı pazarı denince akla gelen baskı makineleri veya printer hızla tüketildi ancak doyuma ve teknolojisinin sınırlarına dayanmaya başladı.

Printer pazarının liderlerinin Makine satışları ciddi düşüyor bu yan ürünlerede yansıyor.

Bu sefer bu yazının başlığı olan konuyu ComputerWorld Turkiye Ali Karakay'nın yazısından bir alıntı ile bağlayayım:

Dijital baskı çözümleri geliştiren üreticiler yatırımcıları, düşen satış rakamlarına dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. HP CEO'su Meg Whitman, Şubat ayında yapılan bir konferans sırasında yazıcı ve kartuş satışlarındaki düşüşe işaret etmişti. Yazıcı pazarı HP'nin gelirlerinin yüzde 20'sini oluşturuyordu. Ancak kurumlara yönelik yazıcı çözümleri satışları yüzde 5, son tüketiciye yönelik yazıcı satışları ise yüzde 15 düşünce, bu durum HP'nin yazıcı gelirlerinde bir düşüşü de beraberinde getirdi.

Bir sonraki çeyrek yarıyıl gelirlerinde de benzer bir düşüşün görülmesinin ardından Mayıs ayında Whitman daha açık konuştu: "Evlerinde yazıcısı bulunan kullanıcılar artık daha az fotoğraf basıyorlar." Gelirlerinin yüzde 93'ünü lazer ve mürekkepli baskı cihazlarından sağlayan Lexmark ise daha büyük bir risk altında gibi görünüyor. Lexmark, son çeyrek gelirlerinde yüzde 12'lik bir düşüş olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından şirket hisselerindeki düşüş yüzde 30'lara ulaşmış durumda."

Görüldüğü gibi Düşüşler çok ciddi boyutlara ulaşıyor bu değişimi Sizlerin hissetmesi 5-10 yıl alabilir..
DEVİR DEĞİŞİYOR BİR UMUTLA

Devir değişiyor
Aynı şekilde şirketler de artık tablet bilgisayarlara yöneliyor. Eskiden kağıtlarla yapılan sunumlar artık tabletler üzerinden projeksiyonlara yansıtılarak yapılıyor, e-posta ya da yine bulut çözümleri yolu ile paylaşılıyor. Yine her geçen gün artan sayıda şirket yedeklerini bulutta tutuyor, maliyetleri düşürüyor.

Bu tabloya baktığımızda yazıcıların geleceğinin pek de parlak olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz. Elbette yazıcılar ölmeyecekler, ancak şirketlerde kendilerine buldukları yer tozlu köşeler olacak. Yakın gelecekte hiç kimsenin yazıcılara ihtiyacı kalmayacak; cep telefonu, tableti ya da taşınabilir bilgisayarı olan herkes yazıcılar olmadan da rahatlıkla çalışabilecekler. O nedenle yazıcı üreten firmaların kendilerini başka alanlarda da geliştirmeleri bir avantajın ötesinde artık bir zorunluluk. Geç kalmadan.

Yazılar  Computer World'den alıntı'dır. 

Printer pazarı yok olma yolunda.. Printer pazarı yok olma yolunda.. Reviewed by Safak Aydogan on Ağustos 16, 2012 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.