Dijital Baskı Malzemeleri -1- Branda alırken nelere dikkat edelim?



Dijital baskı dediğimizde ve tabiiki solvent baskı dijital baskı diyorsak en çok kullanan baskı malzemelerinin başında branda gelmektedir.

Branda dediğimiz ürün kendi içinde bizlerin tabiri ile 2 gruba ayrılıyor:


Dökme Branda Örnek
A- Dökme Branda (coated) : Eskiden Avrupa branda derdik ancak Çin'den de Dökme branda geliyor. Mukavemeti çok yüksek olan,Tekstile Soft PVC dökülerek yapılan Baskı brandalarıdır.
Bu brandalar kendi için de de , Dijital baskı brandaları ve Tır üzeri Dijital baskı brandaları olarak ayrılır.
Bu konu dışında Dijital baskı brandası olmayan yani yüzeyi dijital baskı için değil normal Tır,kamyon kaplama için olan brandalar da Türkiye getirilip satıldı ve satılıyor.Bunların çoğunda baskı ve yüzey problemleri yaşanmakta.

Dökme Branda Malzeme Marka ve Alabileceğiniz Firmalar:

1-Kaya Plastik (Tek Yerli Üreticidir 3.2m kadar dijital baskı brandasını yapmaktadır.) Malzemeleri iyi ve en kötü iadeniz kolay, fiyatları makuldur.

2-Obeikan (Saudi Arabistan) : Distributor Sayısı çok yüksek Türkiye'de. İmaj otomotiv bayiliğini yapıyor ama duyduğuma göre 1-2 firma'da B kalite malını getiriyormuş.
3-Star-Flex(Kore): RGB Reklam getiriyor hem Dökme hem Lamine brandası.

4-Mehler Haku(Alman): Kendi ofisleri var Türkiyede fiyatları biraz yüksek ,kaliteleri iyi.



5-Deniz Reklam ve 3T Teksil'de bu işi diğer iyi yapan distributor firmalar.

Bunun dışında bir çok dostumuzda ,özellikle Reklam Malzeme ithalatçısı Çinden getirmektedir.


B-Lamine Branda(kaplama) : Çin tarafından icat olunan dersek yanlış olmaz, Örgü tekstilin ,Sandwich PVC yedirilip Lamine edilmesi ile üretilmekte ,Kısa Süreli ve sınırlı mukavemetli işlerde kullanım amaçlıdır.
Dijital baskı yüzeyü %80 oranında başarılıdır,nerdeyse bu mala basamamak imkansızdır.

Bu malın en büyük problemi Lamine PVC olduğundan DışMekan Solması 1 yıl maksimum sınırlıdır. PVC'nin 1 yılda renk değişikliği gerçekleştirdiği piyasamızda görülmüştür. Bu ürünün 6 ay ömrünü uzatan  UV kaplamalı Lamine brandalarda mevcuttur.

Ancak 3 yıl Garantili Lamine Branda mevcut değildir.

Bu konuda En iyi Kaliteli Branda Üreticileri ise: Star-Flex,Woon Pong sayılabilir. Bunun yanında Bir çok Çinli üretici mevcut ve nerdeyse Bütün Malzeme Tedarikçileri Getirmektedir.
BRANDA SARIMI KÜÇÜK

BU MALZEMELERDE ÇİN'DEN KAYNAKLI OLARAK TOPLARIN 50MT ÇIKMASI GEREKİRKEN ÇOK DAHA AZ MİKTARLAR ÇIKTIĞI VE BUNUN DEVAMLI OLDUĞU BİRÇOK REKLAMCI DOSTUMUZDAN DUYULMAKTADIR.

Bu malzemeleri Güvendiğiniz Firmalarda almanızı tavsiye ederiz.

Dijital Baskı Malzemeleri -1- Branda alırken nelere dikkat edelim? Dijital Baskı Malzemeleri -1- Branda alırken nelere dikkat edelim? Reviewed by Safak Aydogan on Ağustos 13, 2012 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.