Hanginiz Patronsunuz ?




Boss ,Chief, Patron ne büyük kelimeler, Her firmanın kurucu patronları ve yöneticileri vardır.
Bazen yöneticiler ve patronlar aynı kişilerdir.
Patron firmasının maddi ve manevi herşeyinden sorumlu BABAsıdır.
Doğru kararları ile  kazanır, yanlış kararları ile Kaybeder!
Sektörümüzde Profesyonelleşme azdır ,ama çok olan şey Patrondan çok patron olan yöneticilerdir.
Örnekler vereyim:

  1. Firmanın patronu ile anlaşıyorsunuz, Kalite ve fiyat olarak herhangi bir ürün vereceksiniz. Sonra ürünü getiriyorsunuz ,Orada Patrondan sonra gelen adamın konuyla ilgili haberi yok, Adam buna bir bozuluyor, Malı almamak için bin dereden yol getirıyor. YOK O MAL BASKI TUTMUYOR, YOK BU BASKI MAKİNESİ BİZE UYMAZ BİZ İSTEMEDİK,BU MAKİNE İLE İŞ OLMUYOR, BU BOYA KÖTÜ..... Bunu duyan Patron iş çıkmadığından üzülüyor ve genellikle Yöneticisini ya ikna etmeye çalışıyor yada onların istediği ürünü bu fiyata çekmelerini istiyor.
  2. Bazı firmalarda Yönetici bir anlam ifade etmiyor, Çünkü artık yönetim Makine operatörlerinde. Makine operatörleri bence kendi aralarında 3  gruba ayrılırlar:
  • Çekingen Operatorler: Bunlar sadece verilen işi yapar, fazla düşünmez, malzeme kararı patrona aittir.Etliye sütlüye karışmaz.Arıza varsa hemen iade eder.Birkez arızalı ürün kendisine gelirse,birdaha o marka gelmemesi için elinden geleni yapar. İyi niyetlidirler ve özverili çalışırlar.
  •  Herşeyi Bilen Operatorler:    Bu grup herşeyi ithalatçıdan ,üreticiden daha fazla bilir. Bilgi olarak üretimde uzman olmaları kesindir ancak teknolojiyede kendileri yaratmış gibilerdir.Bilgilerine saygı beklerler, Beyinlerinde İyi boya,iyi malzeme,İyi router,iyi led markaları bellidir. Fikirleri deneyimleri ile oluşmuştur. Patronlar bu tip operatorleri Firmanın o bölüm şefi yapmışlardır.İyi niyetlidirler, Ticarete yatkınlardır. Haklarını alamazlarsa Firmalardan kolay kopmazlar...
  •  Kendine çalışan Herşeyi Bilen Patron Operatorler:     Bunlar Herşeyi bilen operatorlerden bir adım ilerde olan operatrlerdir, Kendilerini Patron olarak görürler,hatta patronun haklarını yediği ,hak ettiğini vermediğini düşünen ve bu sebeple ahlaksız yollara sapanları da mevcuttur. Malzeme tedarikçilerinden beslenir ve sadece o malzemecilerden malzeme alırlar. Ödeme ile hiç ilgilenmez,ancak üretimi iyi bilirler, yaptıkları ortaya çıkınca veya çıkmadan ayrılıp bir başka Reklam firmasına geçenler var olduğu gibi, İyi para götürenler ise bir ortak bulup Kendine Dükkan açar. En teklikeli Operatorlerdir. Sizin güveninizi kazanırlar ilk 6 ay-1 sene içinde ancak hak ettiğini düşündüğünü alamayınca başkalaşır ve Patronlaşırlar...

   
Malzeme Satıcıları , Hep patronla görüşmek ister, parayı ödeyecek odur,kararı da o verir diye düşünürler.

Aslına görüşülecekler:
-1.Makine satıcıları: Firmada daha önce makine varsa,Operatorlede görüşmeli ikna etmeli
-2.Malzeme Satıcıları: Patronu ikna yetmez,Operatorleri kalite ile mutlu etmelidir ki sipariş devam etsin


Patronlar Kusura Bakmayın , Sormalıyım HANGİNİZ PATRONSUNUZ ????


Hanginiz Patronsunuz ? Hanginiz Patronsunuz ? Reviewed by Safak Aydogan on Temmuz 24, 2012 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.