Doğru Renkleri basıyormusunuz ?

Hatırlarmısınız 1980lerde Siyah Beyaz TVlerden Renkli TVlere geçiş zamanını ? , Meğer Siyah Beyaz iken görmediğimiz ne güzel renkler varmış TVde.


Renkler Gözümüzün belli bir ısıda ortaya çıkan renkleri görme kabiliyeti'dir ve görecelidir herkesin renk anlayışı bu yüzden çünkü algılama farklıdır.

Dijital baskı yaparken de kullandığımız Faktörler Renkleri etkiler. Bu faktörleri burada belirtmek isterim:


1.Kullandığınız Mürekkebin Renk Şiddeti ve Kimyasal Renk sınır :  İyi marka ve çok ucuz olmayan mürekkepler, Triangle INX ve Stetjet gibi mürekkeplerin şiddeti yüksektir..






2.Kullandığınız Baskı Kafalarının Durumu: Örneğin , Baskı kafanız ne kadar yaşlı ise,ateşleme kuvetti azalır bu rengin koyuluğu ve açıklığını siz istemeden etkiler.. Bu açıdan Spectra Kafalar en  iyi kafalardır,sonra da Konica gelmektedir.


3.Kullanmakta olduğunuz RIP programı : Normalde Tasarlanmış bir imajı veya fotoyu ,dijital baskıda doğru renkler almak için kullanılan Renk ayarlama programlarıdır RIPler. Çin makinelerinde fazla önem verilmesede Hem gerçek renk hem de daha az mürekkep harcayarak ulaşmak için gereklidir.


4.ICC Profil: Rengin göreceli olduğunu söylemiştik ve bu göreceliğe bir standart getirmek amacıyla yaratılan dosyalara verilen bir isimdir ICC profil.


ICC profil ,ekran için,scanner için ve  baskı çıktıların uyumu için ayrı ayrı veya bir bütün olarak yapılabilir.




Normalde sizin için geçerli olan Müşteri veya İstenen numune yakalamaktır ama bunu standartlaştırmaz iseniz her işte Photoshop veya benzeri programlarda saatlerce tekrar terkar uğraşırsınız.


Yukarıdaki maddeleri daha detaylı şekilde ilerki zamanlarda madde madde açıklayacağım.


Doğru Renkler bastığınız hayırlı ve bol kazançlı günlere....
Doğru Renkleri basıyormusunuz ? Doğru Renkleri basıyormusunuz ? Reviewed by Safak Aydogan on Ekim 24, 2011 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.