Reklam Sektöründe Dijital baskı'da azalan karlılık ve artan tahsilat problemleri..

Dijital baskı geleceği ?
Şunun şurasında 3-4 sene önce , Dijital baskı firmaları 3-4 USD maliyetle bastıkları işleri 10 USD kadar rahatlıkla pazarda satabiliyorlardı.
Yaşanan Dünya ve ülke krizleri, Petroldeki dalgalanmalar , Hammaddeleri ucuzlatıp, hammadde tedarikini uzun vadelere yayması başta Dijital baskıcılara avantaj gibi görünsede de , Artık Maliyetler hammadde bazında(solvent boya,malzeme)

1-2 USD aralığında olsada Baskı fiyatları 3 USD ve çevresi gibi inanılmaz komik ve tehlikeli aralıklarda.
Bu tehlike bu sektöre hem gelecek yatırımların önünü tıkar, hemde yeni büyük sermayeli yatırımcıyı sektöre yatırım yapmaya çekmez, neden çeksin ki? Bir inşaat yapıp A plus kalitede bir daireyi 100.000TL mal edip , 500-600.000 TL aralığında satmak varken,büyük yatırımcı neden uğraşsın.
Karlılık eridi

Peki Dijital baskıdaki bu karsızlaşma ve uzun vade nelere yol açabilir?


  1. Artık Makine değiştirme ve yenileme süreleri 3-4 seneden 6-7 seneler uzayabilir, buda makine satışını çok zorlar ,
  2. Açılmış olan ve  sadece dijital baskı yaparak ayakta durmaya çalışan firmalar ciddi bir bölümü kapanabilir,
  3. Dijital baskı'da çok büyük bir teknolojik yenilik olmazsa , Büyük Yatırımcı Reklam firmaları'da Dijital baskı yerine , başka makineleşmelere yönelecektir.
  4. Reklam Malzemecilerin finansal riskleri artacak, batak yüzdesi artacak,
  5. İkinci el makine satışları fiyatları iyi olursa patlama yapabilir.
Özellikle Dışardan Servis veren Teknik servis olan arkadaşlar da aynı , Sanayi'de Arabalara servis veren Ustalar gibi bu oluşumdan olumlu etkilenebilirler.

Bana Cebinde paran var,  Dijital baskı merkezi açar mısın  bugün deseler  ? , ne yalan söyleyeyim, zamanının geçtiğini söyler , ve yatırım yapmam.

Bu duruma sektörün gelmesi gerçekten üzücü , ama herşeyde olduğu gibi bunu da hep beraber biz yapmadık mı...?



Reklam Sektöründe Dijital baskı'da azalan karlılık ve artan tahsilat problemleri.. Reklam Sektöründe Dijital baskı'da azalan karlılık ve artan tahsilat problemleri.. Reviewed by Safak Aydogan on Aralık 18, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.