Hangi Dijital baskı makinelerinde Hangi RIP programları daha iyidir ?

Doğru RIP Programı seçmelisiniz ...
Bu haftaki tüm blog yazılarının dijital baskı ön

hazırlık , dosya hazırlama, RIP programı

hızlandırma

gibi benzer başlıkta olduğunu fark etmişsinizdir.


Haftanın son yazısı'da RIP baskı programlarının ,
hangilerinin hangi sektörlerde hızlı , verimli ve

başarılı olduklarına değinmeye çalışacağım.

Burada Dijital baskı sektörlerini ilk önce belli bir sınıflara ayırmalıyız :

1- Solvent, Eco Solvent Dijital Baskı Makineleri : Bu sektörde kullanılan Dijital baskı makineleri Çin'den gelmişse eğer , içinden RIP programı olarak Maintop , Ultraprint veya SAi Photoprint programları ağırlıklı çıkmaktadır. Bunların yanında  Japon Eco solvent baskı makinelerinde kendi rip programları olan Roland Versaworks, Mimaki Rasterlink gibi yazılımlar gelmektedir, Solvent ve Eco solvent baskı makineleri pazarında hız ve verimlilik olarak SAi Photoprint (yeni adıyla FLEXIPRINT) , Onyx Postershop programlarını çok başarılı buluyorum..

2 - Lateks  Dijital Baskı Makineleri : Bu sektör'de fazla baskı makinesi olmamasından dolayı , HP markası ve Mimaki markası üzerinde durursak, HP direkt Tasarım programından basabildiği gibi ağırlıklı ONXY Postershop rip programı tavsiye olunurken, Mimaki markası ise kendi Rasterlink rip programı ile sunulmaktadır.

3- UV Dijital Baskı Makineleri : Bu sektörde Baskı makineleri Çin'den gelmişse SAi Photoprint(Flexiprint) , Maintop ve Ultraprint, Diğer markalarda ise kendi RIP programları kullanılırken, UV Dijital baskı makinelerinde hızlı ve doğru renkleri basan bence en başarılı RIP Programları ise CALDERA , Ergosoft Posterprint , Onyx Postershop programları olmaktadır. Diğerleri ya renk yada RIPleme yavaşlığı problemleri içermekte..

4 - Sublimasyon Dijital Baskı Makineleri : Bu sektörde Kullanılan Makineler ne olursa olsun, Ripleme hızı, Renkleri yönetme ve maliyet hesaplama gibi konularla ilgili 2 Adet RIP programı öne çıkmaktadır. Bunlardan ilki tüm Türkiye'de kabul görmüş İsviçre yazılımı ERGOSOFT TEXPRINT , diğeri ise İspanya yazılımı INEDIT NEOSTAMPA yazılımı ön plana çıkmaktadır.

5 - Direkt Dispers , Pigment ve Reaktif Dijital Baskı Makineleri : Bu sektörde'de Renk canlılığı ve ripleme hızı açısından INEDIT NEOSTAMPA ve CALDERA Rip (iş akış yönetimi çok başarılı) önermekteyim.

 6- Kopyalama Merkezlerindeki Dijital Baskı Makineleri : Bu sektörde ileri ufaklı birçok RIP yazılımı olmasına rağmen , halen EFI Fiery rip programları öncelikli yerini korumaktadır.

Günümüzde  artan Maliyet ve Zaman kontrol baskısı  yüzünden artık RIP programları en doğru ve hızlı iş akışı ve maliyet kontrolünü verenler arasından seçilmeye doğru gitmektedir. Bu konuyla ilgili daha detaylı bir blog yazısını sizinle daha sonra paylaşacağım.

Daha detaylı bilgi ve sorularınız için blog sitemdeki İletişim kutusundan benimle irtibata geçebilirsiniz.


Hangi Dijital baskı makinelerinde Hangi RIP programları daha iyidir ? Hangi Dijital baskı makinelerinde Hangi RIP programları daha iyidir ? Reviewed by Safak Aydogan on Şubat 23, 2018 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.