Satışla ilgili bilmeniz gereken çok önemli istatistikler, Başarı için okuyun..

Satış yapmak çok kolay bir iştir, Tahsilatı

yapılmış satış yapmak ise çok zordur.

Devamlı satış yapmak ve devamlı tahsilat ve

müşteri memnuniyeti ise Cidden çok zordur.

İşte bu bağlamda yapılmış çok önemli Satış

İstatistiki bilgiler aşağıdaki gibi sıralıyorum :


  1. İlk defa arayacağınız bir Firma için en uygun tanışma araması 16-17:00 saatleri arası, ikinci aramayı ise 09-10:00 gibi yapın. Müşteri sizin işi takip ettiğinize saygı duyacaktır. Ancak Sakın 11:-14:00 saatleri arasında aramayın, müşteri hem yoğundur hemde yemek arasıdır.
  2. İş takibi yapacağınız en iyi gün Perşembe , ikinci en iyi gün Çarşambadır, Salı günlerinden uzak durun..
  3. Telefonla tanışma ve satış girişiminde ortalama 8 aramadan sonra müşteriler ikna olmaktadır.
  4. %80 Satış Telefonla aramların ortalama 5.sinde görüşmeye davet alırsınız ancak Arayan satış elemanlarının %44'ü ilk olumsuz aramadan sonra müşteri takibini bırakırlar.
  5. Toplantı'da müşterilerinizin %63ü anlattığınız iş hikayelerini unutmazken ,sadece %5i anlattığınız istatistiki bilgileri hatırlar. Hikayeler değerlidir.
  6. Her yıl ortalama eski müşterilerinizden %15'ini kaybetmektesiniz.
  7. Müşterilerin gerçek problemlerini ürününüzün nasıl çözdüğüne dair gerçek hikayeler bulundurun , sadece teoride kalmayın.
  8. Müşterinin sizi tercih etmesinin asıl sebebi  , Kaliteniz, servis hızınınz, Fiyatınız değil, karşı tarafa verdiğiniz GÜVEN HİSSİ'dir.

Yukarıdaki Maddeler Tüm sektörler için geçerlidir. Özellikle Dijital baskı ve açıkhava reklam sektörü olan benim pazarım için.

Satışla ilgili bilmeniz gereken çok önemli istatistikler, Başarı için okuyun.. Satışla ilgili bilmeniz gereken çok önemli istatistikler, Başarı için okuyun.. Reviewed by Safak Aydogan on Ağustos 07, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.