Endüstri 4.0'ın Dijital baskı sektörüne yansımaları neler olacak ?

Enudstri 4.0
Endustri 4.0 aslında " Üretim sektöründeki önemli endüstriyel devrimler sonrası ülkeler ve şirketler küresel boyutta yaşanan bu değişimlere ayak uydurmak zorunda kalmış ve artan rekabet koşulları arasında rekabet üstünlüklerini devam ettirebilmek amacıyla bazı stratejiler geliştirmişlerdir. Almanya'da gündeme gelen Endüstri 4.0 da bu stratejilerden birinin adıdır " 

 Endustri 4.0 ile düşük maliyetli, az yer kaplayan, az enerji harcayan, az ısı üreten,  
 ancak bir o kadar da yüksek güvenilirlikte çalışan donanımlar ve bu donanımları 
 çalıştıracak işletim ve yazılım sistemlerinin kaynak ve bellek kullanımı açısından    
 tutumlu olması hedefidir ve bunun yanında en önemli bileşen  cihaz tabanlı internet
 kullanımı yaygınlanacak tüm dünyadaki araç ve gereçler birbireri ile iletişim halidne olması      
 amaçlanmaktadır.

Dijital baskı'da Endustri 4.0 size etkisi şöyle hayal edilebilir : " Tüm Ekipmanlar iletişim halinde olacağından , Sadece 1 Kişi Dijital baskı tesisinde olacak , Oda gelen hammaddeler ve malzemelerin sayımında ve üretim başlangıç prosesinde , Gelen malların stoklanması robotlarla, aynı zamanda başka robotlarla bu malzemelerin makinelere takımı ve bağlanması yapıldıktan sonra ,iletişim ile Dijital baskı RIP ve Baskı programları baskıya göndermeden başka robota Boya durumu ve ekleme bilgisini ekleyecek oda bu vesile ile tüm makinelere tek bir raylı kolla yapacaktır, basılan ve biten iç , yine robot yardımı ile alınacak ve uygulama birimine teslim edilecek , E-imza  yöntemi ile üretim hammadde ve takip yapılacaktır. En ilginç yanlarından biri Makine çalışan ortamda makine ve robotlar hariç Karanlık olacağı ve lamba kullanılmayacağıdır. Makineler arıza ve olası arıza amerelerini 'de bildirecek tamirci robotlar müdahil olacaktır. Bu sistemin Dünyaya 100 yıllık bir hedefle yerleşeceği planlanmıştır."

Bu vesile ile Dünya , Çin'in yakaladığı ucuz maliyet kavramı ve rekabet gücünü yakalayacağını planlamaktadır.
Endüstri 4.0'ın Dijital baskı sektörüne yansımaları neler olacak ? Endüstri 4.0'ın Dijital baskı sektörüne yansımaları neler olacak ? Reviewed by Safak Aydogan on Ocak 28, 2017 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.