Yeni Baskı Kafaları ile Yeni Dijital baskı makineleri geliyor...

Farklı olmak gerek !

Mart ayındaki, Dünyadaki  inanılmaz fuar yoğunluklarından sonra Açık hava reklam ve dijital baskı sektöründe yeni dijital baskı kafaları ve bunlara bağlı kafaların gelişinin habercisi oldu. 



Bunlarla ilgili çok detaylı bilgileri kafa bazında daha sonra birçok bloglarımda bahsedeceğim ama görünen o ki 2 tür baskı kafaları piyasaya giriyor:

1- Daha küçük pikolitre(damla büyüklüğü) olan Baskı kafaları : 2.5pl ile 5pl arasında baskı kafaları.

Bunlar:

1-Ricoh GEN5S: Ricoh'un özellikle UV baskı sektörü için geliştirdiği baskı kafası ,Ricoh GEN5 7pl ürünün 2,5pl versiyonu. Bu kafa ile yapılmış küçük ebatlı bir çok UV baskı makinesi ise yolda...

Ricoh baskı kafaları çok farklı
2-Ricoh GH2220: Ricoh'un Epson'ı tahtından edecek 3pl olan kafası, Dünya devi Roland tarafından da TrueVis adıyla sunuldu, bu kafanın performansı ve baskısı çok başarılı. Bu kafa ile hem Ecosolvent,hem UV hemde Sublimine boyalar başarı ile çalışıyor. Geleceği çok parlak bir kafa.

3-Toshiba CE4: Küçük pikolitre kafaların Xaar 384 isimli kafasının Toshiba tarafından daha da ileri geliştirilmiş bir kafa, fiyatı çok uygun olmasına rağmen, çok çabuk ısı ve havadan etkilenmesi, boya çok seçmesi halen bir sorun... Bu kafa ile yapılmış bir çok makinede yolda.

4-Panasonic: Baskı kafaları içinde yapısı en farklı olan ve Epson'ı tahtından etme hedefleyen Panasonic kafa halen tam anlamı ile hazır değil. Bir kaç büyük Çin Fabrikası ve Mimakinin geliştirme çabaları ve Panasonic firmasının kafanın 8.versiyonu çıkarması bekleniyor. Bu kafa eğer problemleri giderilirse başarılı olma potansiyeli var.

Konica ,Xaar firmaları'da bu fuara yetiştiremeseler de bu tip kafalar ile yakında piyasada olacaklar.

2-Daha büyük pikolitre ve hızlı  baskı kafaları: 30pl ile 100pl arasında baskı kafaları:

1-Konica 512i 30pl: Seiko'nun dominant olduğu pazarda aynı damla büyüklüğü ve 2 kat hızı ile çıkan kafa Seiko için bir tehtid oluşturmakta.
2-Konica 1024i :Özellikle UV pazarı için çıkan ürün ,fiyatı yüzünden yaygun olması zor gibi.
3-Seiko yeni 50pl baskı kafası: Seiko'da Konica 512i rakibi yeni 50pl ve daha yüksek frekanslı kafasını tanıtımını yaptı.

Savaş kızıştı, her yenilik pazara yeni bir dinamizm katmaktadır.

Bütün bu ürünler için Boya geliştirme'de kızıştı, bu makineler için uygun boyayı'da buradan bulabilirsiniz.
Yeni Baskı Kafaları ile Yeni Dijital baskı makineleri geliyor... Yeni Baskı Kafaları ile Yeni Dijital baskı makineleri geliyor... Reviewed by Safak Aydogan on Nisan 06, 2016 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.