Vadeli Ömürlere Vadeli Ticaretler..

Vadeli hayatlara vadeli çekler...


ÇEK YAZARKEN ELİN TİTRER !
Yaradan bizleri yaratırken , herşeyde olduğu gibi bir başlangıç yani doğum ve bir de son koymuş(yani ölüm) , bu ölümün vadesini Rabbimizden başkası bilmiyor , yani vademiz gizli bir ÇEK gibiyiz. Tutarımız ise yaşamda aldıklarımızın ve yaptıklarımızın toplamı, Tutar Artı ise ne ala, EKSİ ise vay halimize.


Ancak Türkiye'de Ticarete gelince, .Ne alıyorsa Vadeli , Ne Satıyorsak Vadeli.

 Vadeli satmak istemiyor'da Resimdeki gibi Nakit satayım kafam rahat olsun diyorsan, bilgin olsun , çok az satmaya hazırlıklı olmalısın. Vadeli satıyorsa ise, Uzun Ödeme vadelerine, karşılıksız çeklere, Çeklerin vadelerinin uzatılmasına, Çek alarak Müşteriye bir nevi Finansmancı olmaya hazır olur.

Orj.Bir Çek Yaprağı
İnan bankalar bu kadar Risk almaz karşılıksız , Ticaret erbaplarının aldığı kadar.

Şimdi Karekod'a geçmişler Çekte , yani çeki kesenin finansı bankada bu çekin karşılığı var yok hemen bilgi sahibi olunacak, Bankalarda böylece Çek kesenleri takip edecekmiş.

Bence şu anlık KAREKOD'lu çek , Sermayesi Güçsüz Esnafımıza bol , sistem ne kadar doğru olsa'da Piyasalar o kadar yanlış..

Vadeli Ömrümüzde Vadesi uzamış Ticaretler yapıp, Ömrümüzün vadesini bu stresle yiyoruz.

Tüm Vadeli Çeklerinizin zamanında ödenmesi arzusuyla.

Vadeli Ömürlere Vadeli Ticaretler.. Vadeli Ömürlere Vadeli Ticaretler.. Reviewed by Safak Aydogan on Ocak 15, 2016 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.