Neden Eco Solvent Boya ile Araç Kaplanamıyor ?

Araç Kaplam Zor bir iştir !
Her zaman herşeyin en ucuz ve en kalitelisini ve en hızlısını isteyen bizler, bazende işi teknik boyutlarına takılıp kalıyoruz.

Açık hava reklam sektöründe şu günlerde Karbon Folyo  kaplama ile tekrar yaygınlaşan  Araç kaplama işlerinde, Cast Folyo Dijital baskılı olunca bazı baskılarla araç kaplanmıyor.

Önce prensip olarak, Cast Folyo yapılan Dijital baskı'dan  beklediğimi şeyleri sıralayalım , Bunlar 3 adettir:

1-Dış Mekan Kalıcılık 
2-Esneme 
3-Kazınmama(Kaplamasız mukavemet)

Epson Teknolojisi ile Araç Kaplama Sıkıntıları Mevcuttur!
Burada 35-80pl(Pikolitrearasında Baskı Kafası olan boyalarda Cast folyo tutunuculuğu yüksek ,kazınma mukavemeti iyidir, esneme her solvent boyada iyidir.
Konu 7pl-14 pl((Pikolitre) arasına girince, daha dar Viscosite ve daha az pigmentasyon (NANO INKJET Sistemi değil ise,buda daha çok ABD,Tayvan,Japon ürünlerinde var) , DışMekan Kalıcılık ve Kazınma problemleri ucuz boyalarda kendini göstermeye başlar.
Konu 3.5pl-5pl (Pikolitrearalığında Epson Kafa Kullanan Çin yapımı veya Roland,Mimaki,Mutoh gibi Epson kafalı makinelerde , dar viscosite, yüzünden daha az Pigment ve  tutunuculukla , araç kaplarken kazınma, dışmekanda solma problemleri olacaktır.  Önceki işimde proje olarak Eco Solventin dayananıklılığını artttırmak için Eco solvent ürün geliştirmiş idik ve kazınmayı ortadan kaldırmış ve İsviçre pigmenti ile dayanıklılığı arttırmış idik, ama Epson kafalar yapışkanlığı yüksek Boya sevmediğinden başka sorunlar çıkmıştı.
Araç Kaplama Riski sevmez, maliyeti yüksektir !
İşte bu yüzden Düz Zemin ve 1 Sezonluk Araç kaplama yapılacaksa Belki , ama Gerçekte Eco Solvent Boya ile Araç kaplanması Teknik olarak tavsiye edilmez.

Eco solvent'in Dış mekan'da kalıcı ama çizilme mukavemeti halen düşük olan ürünler mevcuttur.




Neden Eco Solvent Boya ile Araç Kaplanamıyor ? Neden Eco Solvent Boya ile Araç Kaplanamıyor ? Reviewed by Safak Aydogan on Aralık 25, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.