Dijital baskı'da Rekabet etmenin değişik yolları...

Dünya innovasyon ve Kar Lideri
Rekabet denince , aklımıza aynı sektörde ve aynı işleri yaptığımız firmalarla girdiğimiz karşılıklı savaş akla gelmektedir. Dünyanın her yerinde nerdeyse %99 tüm ürünlerde rekabet  mevcuttur.
Dünya Ciro ve Satış Lideri
Apple iPhone ile rakipsiz olduğunu iddia etsede Samsung grubu ile rekabeti kaçınılmazdır.Her iki grupta Hizmet ve müşteri beklentisini aşan çözümler ve innovasyon yani yenilikçilik peşinde müşteri rekabetini aşmaya çalışmaktadır. Samsung burada Fiyat üstünlüğünü kullanarak Satış hacminde Apple göre çok satış yapsada ,Apple Satış ve Ciroda inanılmaz bir üstünlük kurmuştur.



Türkiye'de ise rekabet özellikle KOBİ'lerde aslında sadece iki noktaya odaklıdır, Fiyat ve ödeme koşulları. Bütün herkese malının kaliteli olduğunu söylesede sonunda Fiyat ve ödeme ile satışı sağlamaktadır ancak bu da rekabette geçici bir üstünlük sağlamaktadır.

Bu üstünlük kısa süreli olup,pazarda tutundurma teknikleri uygulanması müşteri kaybı çabuk olacaktır.

Değişim Gereklidir
Dijital baskı'da da her yerde reklamlarda fiyatlar görmekteyiz, kimse'nin kimseden hizmet üstünlüğü sanki yok, sadece Fiyat. Ben 1 USD  bastım ,sen 0.9 USD bastın gibi. Ama sonuçta hızla eriyen karlılık ve uzun vadeler yüzünden müşteri hep bir çıkış noktası buldu.

Bence Doğru Rekabet yolları:


  • Doğru Fiyatlama(En ucuzu olmak değil),
  • Yüksek Faydalı Hizmet(Müşteri faydası yüksek olacak)
  • Herkesin bir makine ile alıp yapamayacağı çözümler,
  • Müşteri ile yakın ilişki kurmak ve bu ilişkiyi devamlı hale getirmek, Bir iş yapıp bırakmamak.
  • Nakit satmak her zaman Vadeliden karlıdır, Karınız 0 olsa dahi.

Bu noktaları göz ardı eden Reklam ve Dijital baskıcılar, En ucuz boya, en ucuz branda .... hep en ucuzu alıp en ucuzu vermek istiyor ama bu yapılanı herkes yapabiliyor, 
Sizin benden ne Farkınız var o zaman?

Farklı olan Kazanır.....


Dijital baskı'da Rekabet etmenin değişik yolları... Dijital baskı'da Rekabet etmenin değişik yolları... Reviewed by Safak Aydogan on Aralık 22, 2015 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.