Epson DX5 kafa ile Epson DX7 kafanın savaşı..

İki kardeş arasında kavgalar ,genellikle herkesin kaybı ile sonuçlanır.

İşte dijital baskı sektörümüzün bugünlerdeki yıldızı Epson DX5 kafa ile Epson DX7 kafa arasında'da böyle bir savaş var.

Epson DX5 kafanın yeni versiyonunun çıkması ve bunun elektronik olarak desteklenememesi, Epson DX7 kafalı makinelerin Çin firmalarınca ,dijital baskı sektörüne çıkmasına ve yayılmasına sebep oldu.
hepsidijitalburada.com
Epson DX5
hepsidijitalburada.com
Epson DX7








Peki Epson DX5 ile Epson DX7 arasında ne gibi farklar var derseniz eğer ,cevabı aşağıda ..

1.Epson DX5 kafa nominal nokta büyüklüğü 3.5 pl olmakta ve değişken nokta büyüklüğü kullanabilmekte, Epson DX7 kafa ise nominal nokta büyüklüğü ise 7 pl olmakta ve değişlen nokta büyüklüğü kullanabilmektedir.

2.Epson DX7 baskı kafası, Epson DX5 kafasında ateşleme frekansı olarak %30 yüksektir, bu'da baskı hızını Epson DX5'ten %30 daha fazla yapmasına sebep olur.

3.Epson DX5 ve Epson DX7 ile eco solvent boya uyumu sorun yok iken, Tekstil boyalarında Epson DX5 daha kolay tedarik edilir ve rahat çalışır.

4.Mimaki ,Roland firmaları ağırlıklı Epson DX5 kullanmakta iken ,Mutoh Epson DX7 kafa kullanmakta idi. Ancak Son çıkan Rolan ve Mimaki modellerinde de artık Epson DX7 kafa makineler geldiği görülmektedir.

Sonuç itibari ile bu kafalı makineleri alırken dikkat etmenizi önermekteyim. 

Baskı kafalarına ihtiyacınız olursa burada linkten çok başarılı olan HepsiDijitalburada.com sitesini ziyaret etmenizi önermekteyim.

Epson DX5 kafa ile Epson DX7 kafanın savaşı.. Epson DX5 kafa ile Epson DX7 kafanın savaşı.. Reviewed by Safak Aydogan on Haziran 11, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.