Dijital baskı makinalar 'ında Servis Sorunu üzerine...


Teknik Servis 


Dijital baskı makinalar 'ında servis sorunu bir çok açıdan incelenmesi gereken konudur.

Bu konunun son kullanıcı ayağı ve Servis veren ve Makine satıcı firma ayağı mevcuttur.

Türkiye'mizde herkes ,her ürünü en uygun fiyat ve şartlara almak istemektedir. Bu sebeple Çin'den malı getirip, çok da fazla satan firmalar , giderlerini az tutup, fiyatları minimum tutar, Ancak sattığı makine adedinin Teknik servis ağını , bu fiyatlama ve düşük kar marjından dolayı kurmaz, kurmak istemez. Çünkü Teknik servis, yolu, hizmeti,yeğmiyesi, yedek parçası ile bir masraf tutarıdır.

Aslında Son Kullanıcı Makineyi en ucuza ve en uygun şarta alırken bunları bilincinde dir ancak umruna gelmemektedir, ne de olsa bağırarak iş yaptırırım der. Makineyi en çok hangi makine satılmışsa çevresinde ondan alır ki, hem servisi kolay olsun, yada sorunları komşu firma ve diğerleri ile de paslaşarak çözebilsin.

Teknik servis veren insanlar ise, gece gündüz ,zaman kavramı olmadan, hak ettiğini alamayan insanlardır. Bu haksız rekabetin olduğu piyasamızda onlarda memnun değildir,çünkü kimse sektörde kimseye hakkını vermez , hakkını ayrıca zamanında vermez ,vermek istemez.Banka gibi kullanır.

İşte bu sebeplerden, çalıştıkları yerlerden ayrılan insanlar, Freelance(bir yere bağlı  olmadan-vergi vermeden) dışardan çalışan Teknik servisler türemiştir. Piyasa kendine bir yol bulmuştur. Bu dostlarımız ekmekleri peşinde olmaktadırlar ancak bir firma kültürü olmadığında ,Sorumlulukları'da o anlık yaptıkları hizmet kadardır. Piyasa'ya bir çözüm sunmaktadırlar.

Her zaman söylediğim gibi, Ne kadar ekmek o kadar köfte olayı sektörümüzün bu bölümünde de mevcuttur.

Teknik servis ihtiyaçlarınız için bu link'ten email atabilirsiniz.


Dijital baskı makinalar 'ında Servis Sorunu üzerine... Dijital baskı makinalar 'ında  Servis Sorunu üzerine... Reviewed by Safak Aydogan on Haziran 07, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.