Dijital baski'da saklanan gerçekler -1-

Dijital baski sektörü ile ilgili 3 senedir bir çok blog yazısı yazıyorum.

Bunlar içinde beni çok heyecanlandıranlar oldu ancak bu yazı en doğru olan ve tamamen psikolojik sebeplere dayanan konuları içeriyor.

Dijital baskı sektöründe saklanan gerçekler yazılarım 2 parçadan oluşacak.

Bugünkü yazımda dijital baskı sektöründeki insanların kişisel ilişkilerinde sakladıkları gerçeklerden bahsedeceğim.


Sırasıyla:

1.Dijital baskı Makinesi  hakkında saklanan gerçekler: Aynı şehirde olan firmalar sorduğunuzda herkes makinesinden memnun ve çalışıyordur, ancak bu aslında böyle değildir, bazıları makine arızasından durmadan duruyor ,bazısının makinesi aylardır arızadan yatıyordur.Sırfa Firma ismi kötüye çıkmasın diye saklarlar.Büyük şehirlerde bu gerçekler hiçbir zaman ortaya çıkmayabilir, küçük yerlerde ise sır saklamak zordur.

2.Malzemeler hakkında saklanan gerçekler: Firmalar her zaman malzeme alış fiyatlarını düşük ve ödeme vadelerini karşı tarafa uzun söylemeyi seçerek kendilerine avantaj sağlamak isterler. Aslında iyi bir firma piyasa rayicini ve gerçeklerini bilmektedir. Bu sadece psikolojik üstünlük arayışıdır.

3.Dijital baskı işlerinde saklanan gerçekler: Bazı firmalar nedense yapmadığı işleri yapmış gibi anlatmak ,ayda 20.000 m2 baskı basıyorum gibi hayali sayılarla rakipleri ve malzemecileri etkilemek ister ve bunda da çoğu defa başarılı olurlar. Malzeme ve makinecilerde sattıklarını 2 katı söylemeyi çok severler.


Bu üç başlık altında toplanan Psikolojik bazlı dijital baskı'da saklanan gerçekler aslında , sadece söyleyenin iç dünyasında mutlu olmasına yarar ,ama piyasa'yı iyi bilen için durum böyle değildir.

Piyasa gerçeklerini ögrenmek isterseniz aşağıdaki linkleri tavsiye ederim.

 UV baskı makineleri gerçekleri için burayı tıklayınız.
Dijital baski'da saklanan gerçekler -1- Dijital baski'da saklanan gerçekler -1- Reviewed by Safak Aydogan on Mart 26, 2013 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.