Dijital baskı fiyatları neden düşüyor ?

Dijital baskı fiyatları gittikçe dibe vuruyor ...

Bir piyasa'da eğer fiyatlar düşme eğilimine girmişse bunun bir çok sebebi olabilir.

Dijital baskı firmaları birçok sebepten dolayı fiyat kırıyorlar..
Bunlardan başlıcaları:
REKABET  ET AMA MANTIKLI ET!

1-Rekabet :  Firmaların ,iş veren firmalar veya rakipler tarafından ciddi fiyat kırma baskısı altında bırakılması.

2-Fazla Arz: İlk madde olan Rekabeti doğuran ana sebeptir, haddinden fazla Arz yani dijital baskı firmasının mevcut olması, otomatikman yüksek rekabeti doğurur. Piyasadaki Talep'ten fazla Arz(yani dijital baskı firması) olması.

3-Pazarlama yapmayı bilmemek : Dijital baskı ve Açık hava reklam sektörünün ,pazarlamayı yanlış görmeleri , sadece fiyat kırmak, vade vermek ve bol bol politakcı gibi yalanlar söylemek ve başkasını kötülemek olarak hareket etmeleri. Pazarlama bu değildir.

Fiyatların böyle düşüren 3 grup var:

1.Makine Satıcıları : Piyasadaki Dijital baskı hacminden daha fazla ,Uzak doğudan dijital baskı makinesi getirip ,vadeli satmaları ...

2.Dijital baskı firması Sahipleri: Makine alınca ,fiyat kırınca bütün işlerin kendilerine geleceğini düşünmeleri, kendilerinden daha cesur ve fiyat kıracak firma olmayacak gibi düşünmeleri.

3.Dijital baskı firması Reklam Malzemesi tedarikçileri: Reklam malzemesi daha çok satılması için yapılan yanlış ,kulaktan kulağa laf taşıyarak ,yanlış bilgi ile piyasa gaz vermeleri. (Yani filanca şu kadar baskı yapıyor, yok şuradan işi aldı, Abi sende alırsın gibi)

Maalesef  bu listede İş veren firmanın payı ise çok düşüktür.

Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz...
Dijital baskı fiyatları neden düşüyor ? Dijital baskı fiyatları neden  düşüyor ? Reviewed by Safak Aydogan on Eylül 18, 2012 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.