Senetle dijital baski makinesi alanlarin dikkat edecegi noktalar...

YENİ TİCARET KANUNU
Türk Ticaret Kanunun hayatımıza getirdiği en değişik tahsilat yolları Vadeli Poliçe adı verilen Senet ve Çek karneleridir.

Çek Karneleri, Bankalar tarafından Mudilere belli kredibiliteleri karşılığı ve sınırlı sorumlulukla verilir. Bu bakımdan Hukuken sınırlı sorumlulukları vardır.

Ancak Senet , iki kişi arasında yapılmış bir akitten yada iyi niyet sözleşmesi gibidir. Bunu Senet denen tanzim edilmiş kağıda yazılması alışılagelmiştir, Bunu boş sayfalara da yazsanız Senet geçerlilik kazanır.

SENET ÖRNEĞİ
Ancak Bu tür Senet ve Bonoların Hukuki Geçerliliği Pratikte daha yüksek sanılsa da , aslında karşılık ayırma ve güvenilirliği  yok denecek kadar azdır. Resmi Faturaya bağlı olmayan Senet ve Bonoları hukuken tahsil edemezsiniz, Resmi Fatura bağlı olan Senet ve Bonoları,karşılıkları çıkmaz ise, Hukuki uzun bir yol ile tahsil edebilirsiniz.(5 yıl-10 yıl) eğer Kişi ödemeye niyetli ise.
Bu sebeple Sektörümüzde Her Türlü makine, CNC,Laser,dijital baskı makinesi satan firmalar da değişik taktikler geliştirmiş durumdadır.

Bunlardan Bazıları:

1.Senetle yapılan satış sonucu gerekli malın 2-4 ay arasında gelmesi ancak Senetlerin 2-4 adetinin peyderpey ödenmesi sonucu Nakit girişin sağlanması.

2.Senetle yapılan satış sonucu gerekli malın tam teslim edilmesi, Müşteri Seneti ödeyip ödemeyeceğini kontrol edilmesi
GÜVEN

3.Senetle yapılan satış sonucu ,Satıcı firmanın Müşteriden daha sonra Senetlere karşılık bir kısım ödeme rica etmesi ve zorda kalan Alıcının ödeme yapması.

Senet Daha çok Anadolu Firmaları arasında daha güvenilir bir ödeme noktası ,Büyük Şehirlerde  ise Güveni 0 noktasındadır.

Büyük Şehirlerde 3 Senetten 1'i zamanında Ödenmekte 2si     Ödenememektedir.
Senetle dijital baski makinesi alanlarin dikkat edecegi noktalar... Senetle dijital  baski makinesi alanlarin dikkat edecegi noktalar... Reviewed by Safak Aydogan on Ağustos 30, 2012 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.