Dijital baskı'da En iyi Tahsilat Yöntemleri...




Dünya'da İlk parayı bulan ve kullanan Millet olan Lidya'lılar aslında 

İç EGE'de yaşamış bir toplumdur.

Yeni Para Dünya'da ilk Topraklarımızda keşif edilmiş ve 

kullanılmıştır.

Belki de bu sebepten dolayı Para hacmi doğduğu toprakları terk 

etmiş ve Ülkemizde ciddi Sermaye sıkıntısı mevcuttur.

Ve Yeterli Nakit'in Ülkemizin Reel Sektöründe olmaması , Reklam 

Sektörümüzü, Dijital baskı ve Copy center sektörünü de ciddi 

sarsmaktadır.

Çünkü Nakit sadece firmalarda değil Halkımızda da sınırlıdır.

Sektörümüzde bu sıkıntıdan doğan Tahsilat Yöntemlerine ve en iyi 

tahsilat yöntemlerine değineyim.

Öncellikle Tahsilatta en şanslı firmalar Copy center veya 

kopyalama merkezleri belki az adet iş yapıyorlar ancak Halktan 

nakiti hemen alma şansları var.

Açık hava ve Dijital baskı Tahsilatları ise:

1.Açık Hesap ve Çek:  Müşteriye belli güvene dayanarak sağlanan Açık hesap ve buna bağlı alınan kendi veya müşteri çeki ,tahsilat sisteminin en ağırlıklı yöntemi ve en sıkıntılı yöntemidir.
Hem Tahsilatı yapmanız gecikmekte ,hem Aldığınız çekin vadeleri yeni enflasyonsuz ortamda çok uzamakta , Çeki kullanmak kolay olsa'da ,Nakite çevirmek çok masraflı...... 
TAVSİYEM ,mümkün olduğunca Tahsilat süresini ve çek vadesini kısmanızdır, Vadeyi ve müşteriyi rahat bıraktıkça tahsilatınız ve siz sıkıntıya girersiniz.

2.Kredi Kartı: Genellikle münferit müşterilerin veya ilk iş yaptıranların kullandığı belli bir tutara kadar bir veya iki seferlik kullanılan yöntemdir. Müşteri hesabı yüksekse ve özellikle açık hesap alabileceğini biliyorsa kullanmaz. 
Münferit ve az iş getiren müşteriler kesinlikle Kredi kartı ödemeye zorlanmalıdır.Nakit akışınızı arttırır.

3.Nakit:Herkesin hayallerini süsleyen Nakit çok nadir müşteriler tarafından gelir. Yada Kurumsal firmalar tarafından Vadesinde Nakit adıyla verdiğiniz Vadeye kadar evrak vermez gününde Nakit öder.. 
Nakit ödeme almak için Ürün cazibenizi arttırmalı ,toplu işlerden Halka yönelik daha az ve sürekli iş çözümlerine geçmeli...

4. Senet: Yeni Çıkan Çek yasasından önce, İnsanların Hapise girmekten korkmasından yılları Senet(bono) piyasalarda tekrar yayıldı. En Tehlikeli Tahsilat sistemi. Verilere göre 3 senetten sadece 1 tanesi ödeniyor. 
Senetle işlere bulaşmayın derim..Sadece Tahsilat imkansızsa, vergiden düşebilmek adına alabilirsiniz.

5.Faktoring: Özellikle Sadece Büyük hacimli firmalarla çalışan fabrikalar için çok faydalı bir sistem. Siz bir bankanın Factoring sistemi anlaşıyorsunuz, çalıştığınız firmalara onlara Kredi Limiti ve vade veriyor,sizde Büyük müşterilerinize veriyorsunuz.
Faturaları kesiyor ,Bankaya veriyor ve Vadesi beklemeden Nakit oluyorsunuz. Banka tahsilat bu büyük firmalardan yapıyor direkt.
Bu sistem Sektörümüze maalesef uymamakta, çünkü Hem büyük kurum sayısı nerde ise yok, hemde bu sisteme girmek için Bütün işlemlerinizin Faktoring üzerinden gitmesi lazım.
Faktoring sistemi aslında Çek kırdırma sistemi değil, Faturaları iskonto ettirme sistemidir.

Öde öde ,sonra da git topla toplayabilirsen...

Herkese Allah Kolaylık versin..


Dijital baskı'da En iyi Tahsilat Yöntemleri... Dijital baskı'da En iyi Tahsilat Yöntemleri... Reviewed by Safak Aydogan on Ağustos 09, 2012 Rating: 5
Blogger tarafından desteklenmektedir.